Flavinárium: Feketeribizli (fórum)

Szeretettel köszöntelek a FLAVINÁRIUM közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

FLAVINÁRIUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FLAVINÁRIUM közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

FLAVINÁRIUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FLAVINÁRIUM közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

FLAVINÁRIUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a FLAVINÁRIUM közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 49 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 14 db

Üdvözlettel,

FLAVINÁRIUM vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Feketeribizli

Ezt a témát Makai Sándor indította 15 éve


TUDTA-E ÖN HOGY…

A feketribizlit már az ókori gyógyítók is ismerték és rendszeresen alkalmazták reumás, köszvényes megbetegedésekre. Õk akkor még nem tudták, hogy széles spektrummal rendelkezõ szabadgyök-megkötõ antioxidáns vegyületei nagyon jó hatással vannak az érrendszerünkre és gátolják a rákos folyamatok kialakulását. Kutatók a világ számos pontján bebizonyították, hogy az antioxidánsok fogyasztása segít megtartani a hajszálerek rugalmasságát és hatékony eszköz az érrendszer tisztántartására...
A "legõsibb õssejt” a megtermékenyített petesejt (zigóta), amelynek osztódásával kezdetét veszi az embrió fejlõdése. Az egész szervezet ebbõl az egy sejtbõl fejlõdik ki, vagyis ez a sejt minden sejttípus létrehozására képes. Az embriócsomóból kifejlõdõ magzatban, több mint 200 fajta sejt van, így jön létre az emberi szervezet több összes sejtfélesége. A sejtek egy része azonban a kifejlett szervezetben is feltehetõen valamilyen "õssejtállapotban" marad, ezek a felnõtt vagy szöveti (multipotens) õssejtek. Ezen sejtek segítik a szöveteink megújulását nap mint nap és ezért nevezhetjük õket a testünk regenerációs motorjának...
A tönkölybúzát már a régi rómaiak is fogyasztottak, feltárások során számos feltárt sírban találták meg a magjait. A belõle készült termékek fogyasztása ma már genetikailag is az egyik legmegfelelõbb a fogyasztói társadalmak emberének.
De mit is tud ez a gabonaféle, amelyet napjainkban ismét termesztenek? A mérések szerint kalcium-, magnézium-, foszfor- (ez összefügg a nagy fehérjetartalommal) és szeléntartalma többszöröse a közönséges búzából készített kenyérének. A vitaminok közül a teljes B-csoportot és E-vitamint tartalmazza. Különösen nagy a szeléntartalma, amelynek a hiánya szerepet játszik a rákbetegségek kialakulásában...
Régóta termesztett zöldség ez a vitamindús növény, Egyiptomban májbetegségekre, a görögöknél vesebajokra, valamint vértisztító hatása miatt ajánlották az orvosok. Kínában köhögés ellen vélték hatásosnak. Ezt a sokak által igen kedvelt zöldséget azonban táplálékként, különbözõ ételek készítéséhez is régóta használják.
A spárga kalóriaszegény, nincs benne sem zsír, sem koleszterin és nátriumból is csak keveset tartalmaz. Ugyanakkor értékes tápanyag, gazdag folsavban és káliumban, de van benne A, B2 és C vitamin, valamint vas és kalcium is, magas rosttartalma pedig segíti az emésztést.
Ezen kívül az antioxidánsként ismert P-vitamint (rutin) is tartalmaz és igen gazdag aszparginsavban, ami - közremuködve segíti a mérgezõ ammóniának a szervezetbõl való eltávolításában – és védi a központi idegrendszert...


www.flavin7.com/vitaminter
flavin7.wellnexpress@gmail.com

Hozzászólások eddig: 0

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu